Droomvilla
Saalbach zomer

Saalbach in de zomer

Vier de zomer in Saalbach Hinterglemm

Hou je van een actieve zomervakantie, dan is een vakantie in Saalbach Hinterglemm een echte aanrader. Hier kunnen jong en oud kiezen uit tal van sportieve activiteiten. Wat dacht je van een tocht met een e-bike? Of een van de vele familievriendelijke wandelingen? Daarnaast is er een klimpark, zwembad, mooie minigolf baan en kan je bij de 6 skiliften die gaan nog veel meer spannende avonturen beleven. Hieronder hebben we een aantal van de leukste activiteiten tijdens de zomer in Saalbach Hinterglemm voor je op een rij gezet.

Mountainbiken

Saalbah Hinterglemm is een van de mooiste bestemming om te gaan fietsen in Oostenrijk. Hier zijn de mogelijkheden om te fietsen onuitputtelijk. Of het nu gaat om traditioneel mountainbiken, trails, e-biken in de bergen of gemoedelijke fietstochten met het gezin, het kan allemaal. Overal kom je fietsverhuurders tegen en op veel plekken mag de fiets gratis in de gondel mee omhoog.

Saalbach Hinterglemm is de mountainbike hoofdstad van Oostenrijk. Downhill mountainbikers kunnen kiezen uit maar liefst 70 km aan trails. Er zijn routes voor elk niveau. Zelfs voor kinderen zijn er speciale tracks aangelegd. Fietsen en een veiligheidsuitrusting (inclusief een goede fietshelm) kunnen ter plaatse worden gehuurd. Echt een unieke ervaring. In onze accommodaties kunnen jullie je fiets binnen zetten.

Mountainbiken Saalbach

Waanzinnige E-bike routes

Ook liefhebbers van lange fietstochten zijn in Saalbach Hinterglemm op de juiste plek. In totaal zijn er meer dan 400 kilometer aan fietsroutes uitgezet, die met de fiets of een e-bike kunnen worden afgelegd. Hoe fijn is het om met de gondel omhoog te gaan, afdalen kost toch een stuk minder energie dan omhoog fietsen.

Zomerliften in Saalbach Hinterglemm

In Saalbach Hinterglemm zijn maar liefst 6 gondels waar bergliefhebbers in de zomer omhoog kunnen. Met de Joker Card die je gratis krijgt bij onze accommodaties kun je kosteloos gebruik maken van de liften. Boven aan de skiliften zijn overal prachtige wandelroutes uitgezet die zowel geschikt zijn voor volwassenen als voor kinderen.

Saalbach Hinterglemm

Overige activiteiten tijdens de zomer in Saalbach en Hinterglemm

Naast wandelen, mountainbiken en fietsen is tijdens een zomervakantie nog veel meer te doen en beleven in Saalbach Hinterglemm.

 

Zwembad in Saalbach Hinterglemm

Niks lekkerder dan na een actieve dag afkoelen in het zwembad. Ga dan naar ‘Kapitein Hook’s avonturen zwembad‘. Hier zijn meerdere glijbanen en een wildwaterbaan.
 

Boogschieten in Hinterglemm

Op de berg in Hinterglemm, bij de Sonnhof, ligt een prachtig boogschietparcours. Hier staan diverse rubberen dieren opgesteld, waarop je met pijl en boog kunt ‘jagen’. Voordat je het parcours op gaat krijg je natuurlijk uitleg hoe het allemaal werkt. Luister goed naar de gastheer, wanneer je zijn tips opvolgt, schiet je veel vaker raak. Boogschieten is leuk om met je vrienden of je partner te doen. Maar is ook een leuke familie activiteit. Volgens de uitbater kunnen kinderen vanaf ongeveer 6 jaar al boogschieten.
 

Minigolf

Minigolfen is zo’n typische activiteit die bij een zomer vakantie met de familie hoort. In Saalbach Hinterglemm zijn twee mooie minigolfbanen, die je met de Joker Card gratis kunt bezoeken. De banen zijn mooi aangelegd, lang en een ronde van 18 holes duurt zo’n 2 uur. Ideaal dus om na het eten nog even samen een ‘spelletje’ te doen.
 

Klimpark

Houden jouw kinderen ook zo van klimmen? Of ben je zelf graag actief bezig? Dan is een bezoek aan het klimpark (of klimbos) echt iets voor jou. In Saalbach Hinterglemm noemen ze het een ‘Hochseilgarten‘. Hier kan je, gezekerd aan een klimgordel, langs een kabel een parcours met hindernissen tussen de afleggen. De ene route nog leuker dan de ander.
 

Flying Fox

Bij het klimpark bevindt zich ook een Flying Fox parcours. Dwars tussen de bomen en het bos zijn een aantal staalkabels gespannen. Veilig gezekerd zoef je met hoge snelheid langs deze kabels. Een echte activiteit voor ‘dare devils’. Behoorlijk spannend, maar bovenal echt gaaf om te doen!
 

Glijbaanpark

In Talschluss in Hinterglemm is er ook een (klein) glijbaanpark met springkussens. Hier kunnen kinderen tot een jaar of 12 zich prima vermaken. Bij een van de glijbanen wordt je op een band zo’n 5 meter omhoog de lucht in gelanceerd.
 

Of ontdek Saalbach in de winter ⤵︎