Droomvilla
Sint Maarten omgeving

Sint Maarten, Noord-Holland

  • Prachtige landelijke omgeving
  • Ideaal voor wandelingen en fietstochten
  • Bezoek de gezellige weekmarkt
 

Ontdek de omgeving van Sint Maarten

Sint Maarten is een heerlijke plek om met het gezin een vakantie door te brengen. Niet alleen vanwege het prachtige strand en de zee moet je hier zijn, er zijn tal van andere mooie dingen te ontdekken in deze groene omgeving!

Ontdek onze villa's nabij Sint Maarten ⤵

 

Fietsen en wandelen

De omgeving van Sint Maarten leent zich perfect voor een wandeling of een fietstocht. Je kunt hier wandelen naar hartenlust en er zijn tal van prachtige uitgezette fietsroutes door het Noord-Hollandse duinreservaat. In het voorjaar is het hier geweldig, dan wordt de omgeving van Sint Maarten omgeven door kleurrijke bollenvelden. Vergeet ook niet een bezoekje te brengen per fiets aan het kunstenaarsdorp Bergen of de gezellige winkelstad Schagen. Bezoek bijvoorbeeld de gezellige weekmarkt die iedere donderdag plaatsvindt, of geniet van de vele gezellige horecagelenheden gedurende het hele jaar. Daarnaast biedt Schagen tal van leuke shops, je kunt hier goed winkelen in de gezellige straatjes.

 

Sint Maartenszee

Sint Maarten is rustig gelegen op vier kilometer afstand van de duinen en het prachtige strand van Sint Maartenszee. Dit strand is het best verborgen stukje strand en is daardoor misschien wel het allerleukste familiestrand van Nederland! De sfeer is hier relaxed en zeer gemoedelijk aan dit mooie, kindvriendelijke stukje kust. Terwijl jij geniet van de ultieme stranddag hebben de kinderen hier alle ruimte om te spelen en lekker te poedelen.

UNESCO Westfriese Omringdijk

Het dorp Sint Maarten ligt aan de voet van het Noord-Hollandse polderland. Dit monument is maar liefst 126 kilometer lang en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. In de 16e eeuw is dit monument met ijverige arbeid gemaakt door West-Friese boeren met als doel mens en dier te beschermen tegen het zoute water. Tegenwoordig is het bij uitstek de plek om over te fietsen of te wandelen.