Droomvilla
vakantie friesland

Genieten in het prachtige Friesland

 • Voor een ontspannen of actieve vakantie
 • Pittoresk dorpje
 • Aan een van de mooiste meren van Friesland

Ontdek het pittoreske Langweer

In het Friese Merengebied is het centraal gelegen dorp Langweer te vinden. Als watersportliefhebber ben je hier aan het juiste adres! Maak hier een prachtige zeiltocht en bezoek per boot plaatsen zoals Sneek, Heeg en Sloten. Langweer is een sfeervol en pittoresk dorpje, in het gezellige centrum kun je winkelen, de historische gebouwen bewonderen of culinair genieten bij een horecazaak. Uiteraard vind je hier ook vele wandelroutes door de unieke Friese natuur. Trek je wandelschoenen aan en beleef een heerlijke vakantie in het mooie Friesland. 

Ontdek ons aanbod in Langweer ⤵

Laat je betoveren door Friesland

Wanneer je op zoek bent naar een vakantie vol natuur, cultuur en watersport is Friesland dé ultieme bestemming voor jou. Verblijf in het pittoreske Langweer en ontdek deze veelzijdige omgeving vol prachtige meren en authentieke dorpjes. Bij Droomvilla overnacht je in een luxe villa met een directe ligging aan het water. Deze is geschikt voor maximaal 6 personen en beschikt over een sfeervolle inrichting zodat je je meteen thuis voelt. Boek je vakantie in Friesland en ontdek alles wat deze waterrijke provincie te bieden heeft!

 

Tips voor jouw vakantie in Friesland:

 
  Varen

  Dankzij de centrale ligging in De Friese Meren is Langweer de perfecte uitvalsbasis voor een vaarvakantie. Huur een bootje of een sloep en ontdek Friesland vanaf het water!

  Wandelen en fietsen

  Maak een prachtige wandeling of fietstocht door de veelzijdige natuur van Friesland! Je kunt zelfs de geschiedenis ontdekken tijdens een historische wandeling door Langweer!

  Dorpen en steden

  Langweer heeft een gezellig centrum, maar je kunt ook fietsen, rijden of varen naar een van de omliggende authentiek Friese steden en dorpen. Ontdek bijvoorbeeld Sneek, Joure of Heerenveen.

 

Doen en beleven in het veelzijdige Friesland

Friesland beschikt over maar liefst vier nationale parken met elk hun eigen unieke kenmerken. Laat je betoveren door de diverse landschappen met uitgestrekte bossen en weilanden of maak een vaartocht over de grote meren. Wanneer je de Friese natuur aan het verkennen bent kan het zomaar zijn dat er een ree, salamander of hagedis voorbij schiet. En vogelspotters opgelet: het vasteland en de Waddeneilanden van Friesland zijn een belangrijke stopplaats tijdens de vogeltrek. In Friesland kom je haast ogen te kort voor de bijzondere natuur, dieren- en plantensoorten!

 
 
 
friesland
 

De schitterende natuurgebieden van Fryslân:

◆ Nationaal Park De Alde Feanen: een indrukwekkend natuurgebied met uitgestrekte moerassen, rietvelden en meren waar je diverse diersoorten tegenkomt.

◆ Nationaal Park Drents-Friese Wold: dit prachtige natuurgebied ligt op de grens van Friesland en Drenthe. Hier kun je helemaal wegdromen tussen de rustgevende bossen en heidevelden.

◆ Nationaal Park Lauwersmeer: Dit landschap is ontstaan nadat er in 1969 een dam is gebouwd. Hier vind je vele bijzondere bloemen, planten en vogels tijdens een prachtige wandeling of fietstocht.

Dit vroegen andere vakantiegangers ons:

📍 Waar in Friesland liggen jullie woningen?

Onze luxe watervilla's liggen in Langweer, een pittoresk dorpje midden in De Friese Meren. Grotere steden in de omgeving zijn Heerenveen en Sneek.

🛥️ Wat is er te doen in Langweer?

Langweer is dé uitvalsbasis voor een vaarvakantie! Huur een bootje en ontdek Friesland vanaf het water. Je kunt hier ook prachtig wandelen en fietsen door de Friese natuur en ook een historische wandeling maken.