Droomvilla

Bellingwolde, Groningen

  • Prachtige landelijke omgeving
  • Ideaal voor wandelingen en fietstochten
  • Rust en ruimte

Ontdek de omgeving van Bellingwolde

Ben je op zoek naar rust en ruimte? Dan is het Groningse Bellingwolde een heerlijke plek om een vakantie door te brengen. Niet alleen vanwege de prachtige landschappen en uitgezette wandel- en fietsroutes maar ook vanwege het erfgoed en de cultuur. Er zijn tal van andere mooie dingen te ontdekken in deze groene omgeving!

Natuur in Westerwolde 

Bellingwolde is gelegen in de gemeente Westerwolde bekend om zijn verrassende landschappen. Hier vind je geen uitgestrekte akkers maar intieme stukjes hei, bos en akkerland. Als natuurliefhebber kun je er dan ook je hart ophalen! De Ruiten Aa, ook wel de ‘ruggengraat van Westerwolde’ genoemd, kronkelt dwars door de Westerwolde. Al fietsend of wandelend door het dal voelt het alsof je de natuur van ’vroeger’ beleeft. Langs de meanderende beek vindt je een gigantische bloemenrijkdom. Het dal van de Ruiten Aa is een uniek stukje Nederland en staat dan ook niet voor niets bekend als één van de mooiste beekdalen van Nederland.

Verrassend Smeerling

Midden in het stroomgebied van de Ruiten Aa ligt een kleinschalig buurtschap. Het lieflijke Smeerling is de ideale uitvalsbasis voor een mooie wandeling. Smeerling heeft een beschermd dorpsgezicht en de tijd lijkt hier ook al eeuwen stil te staan. Voor een heerlijke lunch met duurzame en regionale producten is Gasterij Natuurlijk Smeerling zeker de moeite waard. Op en top genieten! Of bezoek Smeerling Antiek voor de leukste spulletjes. 

Ultiem ontspannen bij Thermen Bad Nieuweschans

Toe aan ontspanning? Geniet van een wellness dag bij Thermen Bad Nieuwschans. Droom weg bij authentieke  sauna rituelen en laat je meenemen door heerlijke massages en retreats. 

Ontdek ons aanbod in Bellingwolde ⤵